Kinkkuvoileipäkakku
Kakun ainekset
18 palaa vaaleaa paahtoleipää
12 palaa tummaa leipää
n. 2 dl kasvislientä
Täyte 1
300g palvikinkkua
150g creme fraichea
n. puolikas keltainen paprika
1 tl sinappia
Pilkoin paprikan sekä kinkun ja niiden sekaan lisäsin creme fraichin ja sinaapin ja hurautin sauvasekoittimella ne tahnaksi.
Täyte 2
150g valkosipulituorejuustoa
150g creme fraichea
1 suolakurkku
1tl sinappia
Pilkoin suolakurkun pieniksi kuutioiksi ja lisäsin muut aineet, näme sekoitin keskenään puuhaarukalla.
Päällä
200g majoneesia
200g sulatejuustoa
persiljaa
mini tomaatteja
keltaista paprikaa
ohuita kinkkusiivuja
Ohje
Kuumesin ensin 2dl vettä johon liotin kasvisliemivalmisteen.
Leipinä minulla oli vehnäpaahtoleipä ja ruisvuokaleipä, molemmissa viipaleet oli aika pieniä. Leikkasin leivistä reunukset pois.Aloitin kokoamisen vaaleilla leivillä, eli yhteen kerrokseen tuli aina 8 viipaletta. Kostutuin leivät ja lisäsin päälle puolet täytteestä 1, sitten lisäsin ruisleivät, kostutin ne ja lisäsin puolet täytteestä 2, toistin molemmat kerrokset samalla tavalla, päällimmäiseksi tuli vaalea leipä jonka vielä kostutin. Päällystin kakun foliolla ja laitoin leikkuulaudan päälle painoksi ja yön yli jääkaappiin.
Aamulla sitten tein päällisen, olin sekoittanut majoneesin ja sulatejuuston hyvin keskenään ja päällystin kakun seoksella. Sivuille laitoin silpottua persiljaa ja päälle tomaattia, paprikaa ja kinkkua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti